Dabbadido!

Vi lyssnar på musik och F säger :- mamma känner du igen den här killen å så sjunger han följande- dabbadido yeahea do jbbe raj och jag svarar att öhh nä den killen känner jag inte igen-..... F svarar MEN MAMMMA DE E JU JAG JU!!!

Vattenbad!

C lägger lilleman för att sova, smyger ut och fem minuter senare hörs ett hysteriskt fnittrande från lilleman och så ett asgarv, vi sitter i köket som levande frågetecken.... c smyger dit och kollar in i sovrummet! och vad har lilleman gjort? Jo han har nått vattenkannan med vatten i och vattnat sig själv och sängen!

Vilken SMÄLL!

Sitter vid skrivbordet och pysslar, gubben roppar att det är fika. Ställer mig upp och smack! Ser helt plötsligt stjärnor och hör fåglar kvittra, ramlar baklänges ner på stolen igen och ut ur munnen hoppar div väldigt fula ord! Jag har ställt mig upp och träffat hörnet på skåpsluckan med mitt stackars huve! Så nu försvann nog de sista hjärncellerna ! Men jag fick iallafall en redig BULA!

AJ!!

Står med V på armen i köket brevid köksbordet, pratar med min man, m står på stolen och pratar med V. PANG! Stolen välter, jag får upp knät och lyckas sakte ner stolen som välter med M,  och jag far ner i backen efter när den träffar min FOT! Samma eländiga fot jag antagligen haft en spricka i och som slutade göra ont för bara nån vecka sen. Nu har jag världens blåmärke brevid den gamla skadan! suck, men som tur va gjorde varken M eller V illa sig! V den knasen bara skratta när vi ramla! Vad har jag för ungar?!

Lite bilder från skansen!

Snacka om björnkram!!

Mys lördag!

Blev en jätte mysig dag på skansen med hela familjen (nästan) och våra grannar H, J, L, E. Vi kollade alla djur och grillade korv/kycklingklubbor och hade trevligt. Det regnade hemma men på skansen var det uppehåll hela tiden vi var där, SKÖNT!!!! Lite bilder kommer.

Nu har jag varit lat!

Ingen uppdatering på flera dar! Men det har faktiskt varit väldigt lugnt, inga knasigheter att skriva om! Idag bubblade jag lill J, F och M det var super mysigt! I tisdags så hade J skola öppet hus så jag bakade muffins halva dan för hans klass skulle ansvara för cafeterian! Det blev en trevlig och lyckad kväll.Extra kul var det att alla fem barn var med i skolan., och F M och V sprang fram och tillbaka i gympa salen där fikat var, såg rätt roligt ut för V hängde inte riktigt med så han fick vända på mitten hela tiden när de andra kom farande tillbaka, han såg ut som om han åkt karusell 10 varv när han försökte hinna med. Men kul hade dom. Imorn skall våra trevliga grannar komma över på ett glas vin och på lördag ska vi till skansen med våra andra grannar, de ska bli kul (håll tummarna för fint väder).

Mamma å lilleman


Goding till Middag!


Uppdatering!

Inte blivit nå bloggande i helgen, har peppar peppar varit en lugn å skön helg!  Lördagen var en riktig slödag, barnen titta på film å spelade nästan hela dagen. Men i söndags då var vi tre tim i skogen allihop utom lill j och plockade 4 liter höstkantareller! MUMS!

vackert


Sopmamma

Herrejösses jag kanske ska bli sopgumma! har viss talang tror jag! Bara sjutti tolfte gången jag plockar upp soper från golvet! Fast den här gången va ganska otrevlig, sallad som jag glömt i kylskåpet i typ en vecka! BLÄHÄ å de va ju en hel skål! Å gissa vem som va skylldig!? Lilleman så klart!

Lådunge

HAHA sa v! HJÄLP sa mamman

Svärdbråk!

För miljonte gången rök F och M ihop om ett plastsvärd..... då gick huvudsäkringen så nu är svärdet i 2 delar i soptunnan! Slutsvärdat!

Var fan e ungen!!!!!!

Hör ett illvrål, det hörs att lilleman gjort sig riktigt illa springer från köket ut i hallen ingen unge, tittar in i vardagsrum ingen ungevar kollar sovrum ingen unge, hör hur han,skriker börjar känna en lätt panik komma smygande längs ryggraden var fan e ungen!!!!???? Försöker lyssna vart skriken kommer ifrån... kommer från vardagsrummet VAR!!! Då tittar jag ner framför öppna spisen där jag precis byggt ett väldigt finurligt (tyckte jag iallafall) skydd för att lilleman öppnar luckan till brasan när det BRINNER där! och där på golvet melllan skydd och spis ligger en jätte ledsen lilleman med en bula i pannan! SUUUUUUCCCCKKKKK!!!!

Lingon målning!

Hjälp! Först skriker M hela vägen till dagis och hela vägen hem (vill åka vagn) sen sitter 4 barn vid bordet som små kungar å prinsessa och  roppar mamma vill ha de mamma hämta de mamma mamma osv osv sen ska jag ställa lingonsylts burken modell halvliter på bordet och PANG den åker i golvet! Hade nog baske mig vari bättre om den vari av glas och gått sönder, nu va de en plasthink som STUDSA på golvet och stänk målade halva köket inklusive fönster och mig!!!! blähä

Slå på pungen!

F var lite orolig för att lägga sina kläder på stolen i köket igårkväll. För tänk om det kommer en tjuv! Jag svarade att det är ingen fara för dörren är låst. Då smyger M fram gör en "uppercut" samtidigt som hon säger
- Jag slår tjuven på pungen! Jag säger det igen , man blir lite rädd för den ungen, var tusan har hon sett en uppercut och hört dom hoten!!!!!!

Tänkvärt!


Söndag!

Vilken härli helg jag haft, helt solo! Jag har hunnit sova till 12, börjat tvätta utemöbler, satt upp en hel hög med skivor över bänken i köket, tränat varje dag, surfat å surfat, oljat alla borden inne, dammsugit torkat golv, burit in ved, kittat ett fönster, satt upp lite wallis,  bubblat, slipat en bänk., å bara varit!
Men nu har jag hämtat trollen å de e oxå himla mysigt!

Fredag!

En mysig start på dagen blev det i föräldragruppen på kyrkis! Nästan hela högen åkte vid ett tiden till morf i V-ås.
Jag har dammsugit, torkat golv, satt upp några rutor över bänkarna i köket.
Och jag har slagits med lådor i garaget! Skulle ta ner en grej från hyllan och när jag tagit det och tittar ner anfaller plötsligt en hård plastväska som tillhör black and deckers slipmus huvet på mig och ytterligare väska som tillhör skiils skruvdragare anfaller direkt efter först skallen och sen mitt högra pekfingers knoge så nu ser det ut som jag börjat boxas oxå! Och så tänkte jag att nu ska jag göra mig en irisch coffe! Men sen kom jag på mig själv att NÄ JUST det inge alcohol eller grädde innan den 28 nov!!! Atttans det blev en irisch UTAN Wiskey och UTAN grädde!

GRÖNISAR!

Idag blev det grönsakskok, kolla alla härliga färger! Har skalat, skurit och förvällt en himla massa grönsaker så nu finns det massa goa wook och grytgrönsaker som verkligen SMAKAR nått också!

Rackarunge!

Sitter i soffan med barnen och tittar på bollibompa och surfar lite´, då smyger lilleman fram sliter åt sig bredbandsdosan och springer för allt va hans små ettårsben kan förmå! Efter några meter faller han dock hysteriskt skrattande, vilket snabbt övergår i illvrål när pappa får tag i dosan.

Kuddbett

Idag har det varit en väldigt mysig dag (förutom att m är sjuk) F och J satt tillsammans i Js rum och speladeV och M sov middag samtidigt och då passade jag på att sy klart Js och Vs gardiner (har bara tagit typ 3 månader) sen spelade vi wii fit allihiop, tom lilleman  förskte! Han var hur söt som helst, först titta han på bra länge sen när det var M tur att springa så kom han som en raket, ställde sig brevid och "sprang" han med samtidigt som han skratta så han kikna! Efter att alla barn utom M som somna i soffan strax före middan så provade jag wii fit själv, De är ju jätte kul!!!! Förresten inatt så kom M hem, la sig brevid mig men ångra sig och skulle gå till pappa, men istället för att runda sängen gick hon rakt ut i hallen stod där någon minut. Hon svarade inte när vi ropade, ´sen kom hon tillbaka å kröp upp brevid pappa utan ett ljud, och sen när hon vakna i morse så mådde hon illa och vi gick till toan men då gick det över, och knasbollen lägger sig utan ett ljud på hallmattan med armar och ben åt olika håll!!
Och när hon vaknade i soffan satte hon sig rakt upp utan ett ljud och bet i kudden!! Man blir ju nästan lite rädd ju!
Nu sover hela huset, alla barn och man så jag tänker göra dom sällskap nu, natti natt

Myslördag

Idag blev det en mysig myslördag. Först sovmorgon till halv 8!! Sen frukost och iväg till en lekpark i nynäs.
Där blev vi kvar i 2 tim med fika som vi hade med oss, och så köpte vi lunch i korvmojjen där. Men de va lite tomt utan M, hon är med storasyster och hennes pojkvän och ska få sova där. Det är det enda hon pratat om i fyra dagar! Att hon ska få åka fälv å sova däj, inte fabjan, baja myjan! Haha ett riktigt äventyr måste det va skruttgumman. Men iallafall sen hem sydde lite gardiner som sattes upp, lite nya örngott till den nybyggda soffan å lite annat småplock. Så nu är soffan snart helt färdig, tycker det blir helmysigt! Vidare gjorde jag kyckling alltiett till barnen, å sen blev de tv för hela slanten. Nu sover v och f helt utslagna. Ska bli spännande se hur länge dom sover när inte m kommer ner kl 5. Och jag sitter med lill j och tittar på hell boy, dricker the fryser och bloggar! Men nu blir det natti natt

Säkringar

Tur att man har ett helt gäng med säkringar i skallen! Vilken dag!! Det började på morgonen när 4 av 4 möjliga barn vaknade på fel sida. E kommer med e. Tar oss till dagis under vilda protester från m som faktiskt vill åka vagn!! Lämnar f. Hem och vi har det ganska mysigt, v är lite kinki men inte så farligt m ligger i soffan och e han bara är. Hämtar f och hem för lunch.v slocknar på vägen hem. De går bra med mat, v får när han vaknat. Sen brakar helvetet lös! F bara Råkar nypa m i kinden med korvtången han bara råkar slänga med nycklarna på m som ligger i soffan, han bara råkar boxa m i ryggen, han bara råkar knuffa omkull henne ! Och m skriker så klart titt som tätt när f råkar massa saker. och f han skriker så klart när jag skäller på honom för han råkade ju faktiskt bara..... Och e han skriker till och från för han bara ramlar och nåde om jag lämnar rummet! och v han är ena sek på väg upp i fönstret, upp på köksstolen, drar iväg fåtöljen över vardagsrummet använder e huvud som trumma, slänger ut sopor på golvet osv osv samtidigt som han skriker då och då för att han så klart slår sig när han försöker komma upp  på massa saker! Men nu e det faktiskt synd om v och m, m har feber och en blåsa i handen och några i munnen. Och v har massa blåsor i händerna och antagligen i munnen, sen börjar jag tro han fått vattkoppor oxå, hans rumpa ser ut som en prickig korv, och det börjar komma prickar på benen. dessutom håller stackarn på att få en kindtand!

RSS 2.0