skog

Vilken härlig skogspromenad vi hade idag! tack E och alla trollungar!

Vadå trött!

Jag sitter och hjälper j med matteläxan vid köksbordet och v sitter och leker med en penna och ett papper.
Helt plötsligt blir det tyst och v sitter bara å tittar på pennan. Jag fortsätter räkna med j och båda sitter med huvudena i matteboken. Plötsligt hörs ett ljudligt DUNK! Vi tittar upp och V har somnat med huvudet på bordet, de va det som sa DUNK! Men lilleman vakna inte ens av dunken! Bådar inte gott för framtiden om matte är SÅ tråkigt!

Super tjock

Sitter och myser i soffan med f, han klappar mig på armen, på handen, på benet och säger med jämna mellarum "åh mamma jag älskar dig  och tycker om dig" Och jag sitter och njuter å myser. Tills han plötsligt klappar mig på magen och säger "mamma du är verkligen jätte tjock"......................................VA!? nog för att jag skulle vilja ha bort ett par kg men behöver tydligen gå ner mer än så!!!

Herregud!

PÅ 10 min hann lilleman med att: putta in 2 hyllrader med böcker och en med dvd skivor! Kommaq på att man kan vända upp och ned på leklådan och klättra upp på köksstolen, och dra ut sladdarna till bokhyllslamporna, (sitter två i väggen och tre i dom kontakterna) ALLA FICK HAN UR!!!! nu går vi ut innan min hjärna brinner! :-)


Komiskt

Hände en ganska komisk sak för några dagar sen, tänkte inte på att skriva de bara. Hur som helst så satt jag grensle i ena fönstret i burspråket på övervåningen och målade det första varvet. Telefonen ringer och självklart ligger den i fickan som befinner sig utanför fönstret och självklart kan jag inte byta hand som håller i penseln utan försöker få upp telefon med armen som är på insidan! Och alldeles självklart får telefon eget liv och börjar hoppa och såklart hoppar den ur handen på mig! Ner på tegelpannorna med 3 studsar glider 1 meter, hoppades på hängrännan men icke den fortsätter ner på taket över entren som bara har tjärpapp på sig, det blir tyst och jag hinner precis tänka den stanna! När telefon tar ett nytt hopp, över kanten ner ner ner rakt på stenplattorna nedanför!!! Än så länge verkar otroligt nog det enda som gått sönder kameralinsen på kamera 2, knappen till kameran är lite trög att trycka på, batterilocket går inte riktigt igen och sist  så längst längst ner i högra hörnet på skärmen så flimmrar det lite. HGelt otroligt att den inte gick i tusen bitar!!!!

Slösönda

Idag har de varit en slappar dag, skulle åkt på 3-års kalas men f blev sjuk, det är riktigt synd om honom. Värker i hjärtat att se honom må så dåligt. Han har blåsor i hela munnen så han kan med nöd och näppe dricka med sugrör! Jag har pulat lite med fönster, otroligt va?! :D Men nu är det äntligen bara ett hemskt fönster kvar! HURRRRA!! Och så fick jag för mig att eftersom fönstrena blev så fina när jag fixat med dom så måste ytterdörren få sig ett litet ansiktslyft! Så den är nu slipad och oljad och imorgon skall den grundas, men de är faktiskt VÄLDIGT MYCKE roligare att hålla på med dörren än fönster, större yta, inte massa små pill! Imorgon hoppas jag att f mår bättre och så kommer lillemans bästa kompis.

Vilken kväll!

En super kväll med världens bästa E! Först middag på Indisk restaurang på hornsgatan, åt mixed sizlar SÅ GOTT!!
och öl till de. Sen va vi så mätta så vi gick till ringen där vi tog ett drickstopp med en irisch. Och vidare färd med tunnelbana till globen där det blev en bacardi brezzer och en päron cider, och sedan in på globen och LADYS NIGHT!! Så kul, och att det sedan var över 10000  personer och allihop var tjejer va ännu roligare!

Märklig unge!

M har börjat på barntimmarna men det går sisådär. Idag när vi var där tillbringade hon halva tiden i mitt knä och andra halvana med att, nästan som ett mantra "jag vill hem, jag vill inte vara här." Vad göra???
MEN MEN MEN när vi på eftermiddagen gick till f dagis som hade föräldrafika, där hon bara stått i dörren ett par ggr. DÄR STICKER UNGEN RAKT IN I RUMMET LÄNGST IN OCH LEKER!!!!!!!!! utan att ens kolla om vi är med in!!!
Märkliga UNGE!!!!

klor

Ett illvrål från soffan!!! Jag: F vad gör ni? F: vadå jag hade fått klor!!

Glasögonmonster

Sätter mig vid datorn med mina nya glasögon som jag precis var och hämtade för att se om det blir lättare att läsa.F upptäcker att jag kommit hem och kommer springande och slänger sig runt mig å säger  ååå mamma.
Jag säger åt honom att titta upp villket han gör..UÄÄÄ skriker han till och hoppar baklänges när han ser glasögonen!! oj oj säger han.... HMM Hur ska man tolka det?!!!
glasögonmonster

Gömma

Vi har ett ganska stort skafferi,(gamla grovköket) Där står massa saker och bla 2 12 pack med små loka flaskor. M har varit där och hämtat flera ggr och jag har under väldiga högljudda prottester tagit tillbaka flaskorna. Men för en liten stund sedan när jag var i källaren så försvann m upp och kom efter ett par min tillbaka ner och såg väldigt skylldig ut, och går väldigt märkligt... jag ska precis fråga vad hon gjort när en loka flaska trillar ur från tröjan! Den lilla råttan hade gömt en flaska i linningen på blöjan under tröjan!!!! Å nyss försökte hon smussla iväg lillebrors nappar under tröjan!!! dom kan ju inte beskyllas för att inte vara påhittiga de små busen!


Ortsnamn

 Jag satt och läste ortsnamn på vägen till och från Ullared igår, Måste säga det finns väldigt många roliga och underliga namn! Skulle vara kul att få veta hur namnen uppkommit.
Några exempel:
Svinhult
Kärda
Furukull
Hajom
Fotskäl
Fegen
Sillekrog
Kötthult
Har ni några fler roliga eller anorlunda ortsnamn? Eller tom en förklaring på hur de uppkommit?

Matpåfyllning


knasboll


E4an någonstans mellan Värnamo och Södertälje

Någonstans mellan Värnamo och södertälje

Mamman fartblind!

Jag slängde ett öga på hastighetsmätaren och upptäckte det gick lite VÄL fort vilket jag högt konstatera med ett hoppsan lite fort kanske samtidigt som jag kör igenom en  stor rondell, c svarar: kör lite fortare så slipper vi gå på tivoli nästa år.

E skriker till, jag blir rädd och säger: Öh  Aj skrik inte jag kan få motorstopp när du skriker och knackar mig samtidigt i huvet!

E: åk där när du kommer dit så ska jag tala om var du inte ska åka!!

C säger: mamma kan vi inte köra förbi fristad på vägen hem de¨låter så mysigt med fristad, förresten var ligger de? M svarar: ja du christiania är en fristad de e bara packa å flytta!


Vi ska vänga in till mc och svänger av E4an, kommer upp till parkeringen och jag frågar åt vilket håll? E pekar först höger sen vänster, höger, vänster igen, å knäpp som jag är svänger jag med ratten hit å dit som hon pekar!


Ni hör ju hur det låter! Så går det när tre hysteriskt skrattande tjejer hugger! Och det här är bara pyttelite av allt som blev sagt under hela dagen!


Herregud!!

Att man kan ha så himla kul på 106 mil! Å bara så ni vet så försök inte varna mötande trafik för älgar på vägkanten med vindruterorkare!! Det funkar INTE!!! Jag testa! hahaha


Äntligen kväll

Jösses villken dag! Vi har idag gått promenad i skogen till en jätte loppis, lekt på baksidan, lekt inne, ätit 3 ggr + mellis, jag har färgat mitt hår, klippt gräset, målat 2 fönster, kittat 2 fönster, målat ett 2 meters vinställ, handlat, lagat mat med c, lagt barn och hälsat på grannens HÄST som hon kom lunkandes med mellan radhusen!
Väntar nu på att v ska somna så jag kan plocka ihop mig för morgondagens äventyr!

20 september 2009

Flyga

Sitter i bilen och j säger till m, kolla planet m skulle inte du villja flyga? Jag kan inte svarar m, jo i ett flygplan säger j. M svarar nä ja kan INTE flyga ja har inga vingar ju, jag har ajmaj!!

19 september 2009

Jag längtar så jag kan bli grön! Till på måndag, då ska jag och världens bästa E å världens bästa C och så jag förstås åka hela vägen till Ullared! Så kul! För er som inte vet så är det ett varuhus på 20 000kvm i ullared. Låter kanske galet åka så långt över dan men det är GALET kul! Hur mycke saker som helst att köpa eller bara titta på, å de bästa av allt flera tjejer som shopar, kan de bli annat än kul!!???

19 september 2009

Upp till bevis

Jag går alltid på allting, men den här gången ska jag va tyst och inte säga vad jag ska göra, så om de funkar så kommer jag återkomma om inte så behöver jag inte skämmas! Smart va?

19 september 2009

Ha där fick jag för lugnet! Undrade varför lilleman å m kvittrade så nöjt, tittade ut i hallen där har lilleman hittat en låda med nyinköpta lycktor till trädgården, öppnat och pillat isär varenda lampa. Tilläggas att m bara titta på. Tror att hon tycker de e lite roligt när v gör saker hon vet man inte får offtast ropar hon men ibland står hon bara brevid å ser nöjd ut! Å när man kommer säger ho "jackar unge" så får man inte jöja titta va v gör mamma!

19 september 2009

Äntligen lördag

Godmorgon! Titta ut genom fönstret och blev glad, vilket UNDERBART väder! Strålande sol och klarblå himmel å härligt höstfriskt i luften.
Vi har avklarat frukosten med ett slagsmål, en "skadad trumhinna", en kraschad tallrik, ett treårsutbrott, en tallrik med lillemans smörgåsbitar i golvet. Men nu tittar f på film, m och v leker och j sover, jag här med min kallla kaffekopp! :-)

18 september 2009

Ärtan del 2

Tänkte att jag nog borde ringa sjukvårdsupplyssningen, så de gjorde jag. Föräldrakyssen fanns det nått som hette! Jag har fem barn men har ALDRIG hört talas om föräldrakyssen!
Men man skulle lägga barnet i knät å sätta ett finger för näsborren som det inte fanns nått i sen skulle man blåsa en ganska krafftig pust i barnets mun... öhh tänkte jag och damen på upplysning erbjöd sig snällt att vänta i telefon, kändes dock lite fåningt så jag sa att jag testar och återkommer om det inte funkar. La på tog m i knät, blåste till å ut flög ärtan med en himla fart!!
Så nu vet ni hur de funkar.

18 september 2009

Ärtan del 1

Våra måltider brukar va kaosartade, visserligen ganska organiserat kaos men iallafall. men nu till middan vart det liv i luckan!! M sitter vid bordet och väntar på mat och jag står vid spisen då hörs ett stegrande skrik "mamMMMMAAAA JAG HAR EN ÄRTA I NÄSAN!!!!!" fortsättninng följer...

18 september 2009

Stolpe

Kan någon förklara hur man "springer som en stolpe" F 4år sa han gjorde de....

18 september 2009

Är det bara mina barn som är galna?

Idag så tog M 3år en handuk la på golvet, drog den efter sig och stannade till med jämna mellanrum så att V 1år kunde sätta sig på å M drar, helt ok tills V Inte hinnner sätta sig, Gissa vad som händer?! Jo M drar V ramlar skrattar och när sen M börjar gå så springer han efter för att göra samma sak igen!! Å de blev världens duns i golvet när han slog skallen men V bara skrattar! Å jag efter för att få tag i handduken!

Välkommen till min nya blogg!

Tidigare bloggade jag på blogspot, men förstod mig inte på den, så jag valde istället blogg.se.


RSS 2.0