Säkring gick!

Hade en väldigt fartfylld förmiddag, lämnade barnen på dagis, handlade på bauhaus, rusta å coop. Sen hem tömde jorden jag köpt, grävde till å skyfflade bort jord å sand runt isoleringen vi satt upp. Målade halva garaget, oljade lill j dörr planterade blommor. Sen hämtade jag barnen å trodde i min enfald att de skulle gå å måla med dom hemma! Haha vilket skämt, garaget blev färdigmålat å de gick ganska bra. Sen ner till boden. Gick ganska bra till en början, men så var jag tvungen springa efter lilleman å när jag kommer tillbaka har M letat fram penseln tagit av locket på färgen å har målat kors tvärs på väggen! Som tur e hade hon målat där jag målat så ingen större skada skedd, men morrade lite gjorde jag. Fortsätter måla å muttrar att de va tur att hon inte målade dörren som faktiskt ska va VIT till skillnad från väggen som e gråblå. DUMT sagt av mig för ser försent hur lilleman satt fingrarna i färgen å dragit fyra långa gråblå streck på den vita dörren!!!!!!! Gahh morrar igen men tänker att ok tur den bara var grundad så syns det inte när jag MÅLAR dörren med färg. Hinner ta några tag med penseln när jag ser lilleman i ögonvrån, undrar lite fundersamt vad han har i handen.. Precis då öppnar han handen å jag ser JORD.. NEE hinner jag säga när han tar hela näven med jord å poff så sitter en stor jordboll på den nymålade väggen!!!! EJJJJJ då gick sista säkring! NU GÅR VI IN!!!!! Morrar jag, tar påsen med den andra penseln jag använt, konstigt va tung den e tänker jag å tittar i den.. Jo då han har hunnit stoppa i ett halvt jordtag i den me! in med ungar å en väldigt less mamma

Spik!

Lördag morgon och vi börjar göra oss klara för att gå ut å fixa . F går ut först. Plötsligt hörs ett illtjut! Tankarna far i 190 genom skallen, ser framför mig hur F snubblat på trappen å slagi skallen i stenplattorna å blod som sprutar! Så hörs Stor J, Therese hit me papper! Hjälp jag springer ut med papper, då ser vi att F trampat på en Spik! Rakt genom sandalen å in i foten, stackars lilla F. Blod överallt. Men nu e de ok.


Vrål!

Sitter vid datan och Lill J kommer in, han muttrar nått om "fan va ja e blöt" Stor J säger att :jamen du va ju ute nyss. Lill j börjar kolla baksidan på benet å plötsligt hörs ett vrål! Vänder mig så fort att stolen håller på välta, ser att stackarn har ett sår på baksidan av vaden, ser uppsprättat ut. Gulp. Upp tvätta teipa ihop å så akuten nästa. Där blir han ihopsydd för första gången.

kapitel 2

Så va de dags för ögonakut kapitel 2, lilleman stackarn fick rengöringsmedel i ögonen förra helgen. Insåg på vägen till E 2 års kalas att de va nått som va på tok. Kastar i stort sett in paketet genom dörren. Lyckas få tag i gulle dotter C som lovar möta upp på ST eriks. Väl framme parkerar dom bakom mig å jag vänder mig... kan lova jag fick stora ögon för ur deras motorhuv väller rök!!! Gah hjälp vad göra???? Skit sak samma ni får klara er måste in med lilleman. De visar sig att kraken har 2 stora sår på hornhinnorna, som tur är väldigt ytliga men gör fruktansvärt ont :( Hem med pencilin droppar å div smärtstillande. (C och pojkvän fick igång bilen)
Har nu varit på 2 återbesök med lilleman och ska på de tredje på torsdag, allt ser bra ut. Tackålov!

Lite väl!

Har varit lite väl mycke på sista tiden! ¤ akutbesök, en 94 mils resa till världens bästa e, regn, måla osv...


Snacka drömarnas värld!

Lilleman hade somnat och sovit nån timme när jag hör att han är ledsen. Springer in och ser honom helt upptryckt i hörnet på sängen, så jag tar tag i honom och rätar ut honom, men han sätter sig upp och gråter, hoppar på knä och pekar upp i hörnet på väggen. Tänker att han säkert drömt något läskigt så jag låtsas fånga de som jag tror han tittar efter  å säger att nu e de borta mamma tog bort de. Varpå lilleman blir jätte arg och hoppar ännu värre och pekar helt frenetiskt. ???? Ok provar annan teknik. Tar det han tittar på och låtsas ge honom de i handen och säger istället: Varsegod här får du. Och döm om min förvåning när han sluter handen suckar och lägger sig med knuten hand och somnar om! Snacka om att va i drömmarnas värld! Haha

Snopp!

Lilleman blev hela 2 år idag! Stora lillkillen :) Vi åt på MC å tittade in på pappas jobb så vi kunde ge lillemannen lite paket. Han fick bla en docka vilket väckte stora ögon och stor förundran hos både födelsedagsbarnet och syskonen! För dockan hette David å hade snopp! Kan ju säga att det inte va lätt hitta en docka som inte va rosa!
Sen åkte vi hem och åt lite tårta. Strax innan alla ätit klart middagen så smet lilleman från bordet och tog en liten stol för att nå bänken, han halkade på stolen och slog i bänken så de tjonga om det. När jag tittar så har en litet jack  precis under läppen. Hur tusan ska man teipa de??? Traskar över med blodig unge (blödde inte mycke) till allra käraste L. Vi kommer fram till en lösning å får dit strippen. Upptäcker då att han 2 ordentliga bitmärken även på insidan av läppen. Kraken! Som lotta på bråkmakargatan säger: På min födelsedag å allt!
Så allt lugnar sig å jag klipper alla 4 barnen. Efteråt går V å M upp och leker å jag torkar golv, plötsligt kommer M springande å ropar: mamma mamma V har slagit sönder glas!! Öhh snabbt överslag i hjärnan, vad för glas dom har inge glas där uppe å jag har inte hört nån fönsterruta krascha?? springer upp M säger med viktig röst: ser du då , han har slagit sönder glas, han kastade F tavla i golvet från hans säng! ser du mamma? Morr V har tagit tavlan som satt på väggen och nu ligger den i tusen bitar på golvet!

Slappis!

Lilleman blev ganska trött av att måla, en riktig slappis framför bollibompa!

Indian!

Jag målade garaget idag, å fick en hjälpreda.... igen.... vet inte om han målade så mycke vägg men han blev ju en ganska fin indian!

Kalldusch!

Lilleman slet som en galning för att försöka hälla vattnet från poolen med en hink över räcket! Haha de gick sisådär, man skulle kunna säga att han fick en kalldusch mer än en gång! Han gav dock inte upp förens efter 10 försök å då va han mer än blöt!


Hm!


Till vänster e4an i skelleteå till höger e4an vid vättern

Älvbad!

Lill J simmar i Byske älv!De e han som stänker :)

Var god stör ej!

Liten E ser ut  som hon tänker VVar god stör ej! Sötungen

Rocka loss!

Så här tyckte lill J om att mamma rockade loss i bilen på vägen till byske!

Fina!

En av 2 superfina storasystrar med liten E!

Mera!

Mera E

Mysvecka!

Hade en mysvecka i byske med lill J. Massa gos med bebis E

Blånäsa!

Försökte mig på att måla garaget villket inte blev så lätt! En lilleman som klättra upp till kanten på garaget titt som tätt och så var de lite för många små händer som ville hjälpa till! Så nu har V en blånäsa, färgen gick såklart inte bort i duschen! Å så lite blåa streck här å där som tex garageuppfarten å sandhögen!

Vardag!

Tillbaka till vardag! Morgonen började kl 6.15 då F satte sig rakt upp med orden JAG ÄR HUNGRIG! suck, låg dock kvar till 7. Vi började göra oss klara för att åka till nya dagis  för invänjning. Jag står i badrummet, V vrålar:mamma mamma jag svarar att jag snart kommer, V argare:MAMMA jag går ut i köket å hittar V på en stol vid bänken tillsammans med en halvliter utspilld fruktsoppa som han försökt hälla i glaset! Vilket resulterat i att  det är soppa på bänken, golvet och hela V! Suck torka torka torka av med  kladdkläder på med nya rena, ut göra klart skickar upp barnen för att borsta tänderna. Går 30 sek å då kommer M ljuva stämma: mamma jag har kissat igenom... Suck igen upp å där står M med en mindre sjö runt fötterna med tandborsten i mun glatt borstandes. Av mede kläder torka golv duscha unge på med nya kläder på unge 2. Ner ut med alla larma huset in med ungar i bilen. FN glömde väskan plånbok i huset OCH telefon jag ska lämna in! GRR larma av leta fram allt larema på å ut genom dörren igen. Men de gick iallafall bra på nya dagiset.

Isskrapa!

Kört ca 60 MIL, lite halvseg, plötsligt smäller det till å gör djävligt ont i armbågen! Jag vrålar :va i helvete! tittar åt sidan å ser sonen med isskrapan i högsta hugg, han har suttit å viftat med den och träffat mig rakt på knölen på armbågen! AJJJJ tur att jag kan kontrolera mina rörelser så jag inte ryckte till å for i diket!

Gaslarm!

Sitter å kör, har väl kommit till gävle ungefär. Plötsligt stiger en väldigt underlig lukt i bilen som snabbt övergår i gaslarm! Hjälp vad är det?! Plötsligt lägger lill J upp fötterna på instrumentbrädan.... de e då jag förstår vad det är som luktar! HANS FÖTTER!

Blåbärsproblem!

Tog en blueberrysmothie i baren, och utfärdar härmed en STOR varning! Den var visserligen god, men du får ju jobba rätt bra om du ska kunna suga i dig drinken med suröret! Eftersom blåbär är större en ett vanligt drinksugrör så förstår ni säkert blåbärsproblemet!

Fjärt!

Står med J och L, vi väntar på T. I trapphallen på däck 9 sitter ett par killar med ett långt rör (vet inte vad dom instrumenten heter) Ena killen klarar av ett par blås, hans kompis vill prova.... ett väldigt märkligt ljud kommer ur röret typ en låååång fjärt! jag börjar fnittra bakom handen men L börjar garva och tillslut flyr hon nedför trappen med ett kvävt: det där låter inte braaa! Och J undrar förvånat var hon ska vi ska ju vänta på T här uppe då bryter L ihop å asgarvar dubbelvikt å då kan inte jag heller hålla mig längre!

Modemiss?!

Står i baren på båten å väntar på min bailys. Tittar runt på folk och tappar hakan! In glider en japan, med SIDEN PYAMAS å tofflor! Öhh modemiss eller????? Försöker håll tillbaka asgarvet å börjar fnittra hysteriskt, petar på L å ber henne kolla, varpå vi bägge vrider oss av skrattplågor! men vad vet väl jag om mode de kanske e helt inne i japan ;)

RSS 2.0